Puha mézeskalács receptek, mézeskalács díszítés és még több mézeskalács

Mézeskalács tészta

Összegyúrt mézeskalács tészta

A mézeskalács tészta a mézeskalács alapja. Nem szabad összecsapni! A mézeskalács tészta elkészítése hosszadalmas folyamat. Rá kell szánni az időt, hogy finom mézeskalácsot kapjunk.

hirdetés

Mézeskalács tészta recept

  1. A mézeskalács tésztát a sütés előtti nap kell összeállítani.
  2. A mézet a vajjal lassú tűzön meglangyosítjuk. Egy tálban a tojásokat a porcukorral és a fűszerekkel habosra keverjük, hozzáadjuk a szalalkálit, a mézet és végül a lisztet. Jól összegyúrjuk. Ne ijedj meg, nagyon-nagyon ragacsos lesz, ez ilyen.
  3. Ha már egyállagú lett a tésztánk és összeragadtak az ujjaink, próbájuk őket kiszabadítani. A tálat letakarjuk és szobahőmérsékleten pihentetjük a tésztát egy napon keresztül.
Összegyúrt mézeskalács tészta
Mézeskalács tészta
hirdetés
Összegyúrt mézeskalács tészta

Mézeskalács tészta

Mézeskalács tészta recept
ELŐKÉSZÍTÉS 1 hour
Pihenőidő 1 nap
ELKÉSZÍTÉS 1 nap 1 hour
FOGÁS Alaprecept, Desszert
KONYHA Hagyományos
ADAG 3 tepsi mézeskalács

Mézeskalács hozzávalói
  

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg méz
  • 5 dkg vaj
  • 1 kávéskanál szegfűszeg
  • 10 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 zacskó szalakáli

Mézeskalács elkészítése
 

  • A mézeskalács tésztát a sütés előtti nap kell összeállítani.
  • A mézet a vajjal lassú tűzön meglangyosítjuk.
  • Egy tálban a tojásokat a porcukorral és a fűszerekkel habosra keverjük. Hozzáadjuk a szalalkálit, a mézet és végül a lisztet.
  • Jól összegyúrjuk. Ne ijedj meg, nagyon-nagyon ragacsos lesz, ez ilyen.
  • Ha már egyállagú lett a mézeskalács tésztánk és összeragadtak az ujjaink, próbájuk őket kiszabadítani.
  • A tálat letakarjuk és szobahőmérsékleten pihentetjük a mézeskalács tésztát egy napon keresztül.

Ez a mézeskalács tészta recept az azonnal puha mézeskalács alapján készült!

Jó sütést kívánok!

Megosztás:

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


hirdetés