A mézeskalács tészta a mézeskalács alapja. Nem szabad összecsapni! A mézeskalács tészta elkészítése hosszadalmas folyamat. Rá kell szánni az időt, hogy finom mézeskalácsot kapjunk.
Mézeskalács tészta recept
-
A mézeskalács tésztát a sütés előtti nap kell összeállítani.
-
A mézet a vajjal lassú tűzön meglangyosítjuk. Egy tálban a tojásokat a porcukorral és a fűszerekkel habosra keverjük, hozzáadjuk a szalalkálit, a mézet és végül a lisztet. Jól összegyúrjuk. Ne ijedj meg, nagyon-nagyon ragacsos lesz, ez ilyen.
-
Ha már egyállagú lett a tésztánk és összeragadtak az ujjaink, próbájuk őket kiszabadítani. A tálat letakarjuk és szobahőmérsékleten pihentetjük a tésztát egy napon keresztül.
Mézeskalács tészta
Mézeskalács hozzávalói
- 60 dkg liszt
- 25 dkg méz
- 5 dkg vaj
- 1 kávéskanál szegfűszeg
- 10 dkg porcukor
- 3 db tojás
- 1 evőkanál fahéj
- 1 zacskó szalakáli
Mézeskalács elkészítése
- A mézeskalács tésztát a sütés előtti nap kell összeállítani.
- A mézet a vajjal lassú tűzön meglangyosítjuk.
- Egy tálban a tojásokat a porcukorral és a fűszerekkel habosra keverjük. Hozzáadjuk a szalalkálit, a mézet és végül a lisztet.
- Jól összegyúrjuk. Ne ijedj meg, nagyon-nagyon ragacsos lesz, ez ilyen.
- Ha már egyállagú lett a mézeskalács tésztánk és összeragadtak az ujjaink, próbájuk őket kiszabadítani.
- A tálat letakarjuk és szobahőmérsékleten pihentetjük a mézeskalács tésztát egy napon keresztül.
Ez a mézeskalács tészta recept az azonnal puha mézeskalács alapján készült!
Jó sütést kívánok!