Puha mézeskalács receptek, mézeskalács díszítés és még több mézeskalács

Mézeskalács sütése

Mézeskalács sütése

A mézeskalács sütése a legizgalmasabb része a mézeskalács készítés folyamatának. Itt áll vagy bukik minden. Nagyon kell rá figyelni, nem szabad magára hagyni! De előtte még…

hirdetés

Mézeskalács sütés előtti jó tanácsok

Fahéj, szegfűszeg, gyömbér, méz illata lengi be a lakást. Csak ennyi kell és múlik a stressz, átadja helyét a karácsonyi hangulatnak. Az ünnepek előtti napokban szükségünk van arra, hogy ki tudjunk szakítani magunknak egy délutánt, amikor csak a mézeskalács sütésére koncentrálunk.

Sokan azt gondolják, ez nekem túl bonyolult, nincs rá időm, és bele se kezdenek. (Egyébként, amit nagyon szeretnénk, arra tudunk időt szakítani.)

Előszöris leszögezem: a mézeskalácsnak nem kell tökéletesnek lenni. Ezt hagyjuk meg a mestercukrászoknak és az ételfotósoknak. Ne akarjunk a trendeknek görcsösen megfelelni!

Ennél sokkal fontosabb a mézeskalács sütéssel eltöltött idő minősége, bensősége. Vonjuk ebbe bele gyerekeinket, ők mindig szívesen segédkeznek a konyhai dolgokban. Inkább szórakozás legyen a mézeskalács sütése, sem, mint munka.

A mézeskalács tésztájáról itt olvashatsz…

A mézeskalács kiszúrásról meg itt olvashatsz…

Most jöhet a mézeskalács sütése.

Ez a folyamat legkényesebb pontja. Nehéz pontosan meghatározni, mennyi ideig kell sütni a mézeskalácsokat. Ez függ a mézeskalács tészta vadtagságától, a tepsi teljesítményétől. Ezért nem szabad egy percre sem elhagyni a konyhát sütés közben. Állandó készenlétben legyünk, ügyelve arra, nehogy nyers maradjon a mézeskalácsunk, ugyanakkor vigyázzunk, mert a tésztában a méz könnyen megég. El kell találnunk az aranybarna színt.

Kis odafigyeléssel viszont kellemes illat terjeng a konyhában és finom mézeskaláccsal kínálhatjuk a családot.

Mézeskalács sütése
Mézeskalács sütése
hirdetés

Igazán puha mézeskalács sütése

Ha te is szeretnél nagyon puha mézeskalács sütni karácsonyra. Akkor szívből ajánlom az azonnal puha mézeskalács recept!

Jó mézeskalács sütést kívánok!

Megosztás:

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


hirdetés