Puha mézeskalács receptek, mézeskalács díszítés és még több mézeskalács

Mézeskalács kiszúró házilag vagy boltból?

Mézeskalács kiszúró házilag vagy boltból?

Számos karácsonyi vagy épp nem karácsonyi mézeskalács kiszúró létezik. Ezekkel a kiszúrókkal tudjuk igazán hangulatosabbá tenni a karácsonyunkat. Egy szép karácsonyfa, hóember vagy csillag kiszúró megadja azt a bizonyos varázslatos hangulatot, amire karácsonykor várunk.

hirdetés

Karácsony közeledtével számtalanszor elhangzik „még nincs is karácsonyi hangulatom”. Ez ellen mi magunk tehetünk a legtöbbet pl. mézeskalács sütésével. Mi kell hozzá? Elsősorban egy szabaddá tett délután, amit a gyerekekkel, vagy ha még nincs, barátokkal mézeskalács sütésre fordítunk. Itt most ennek a délutánnak az egyik legérdekesebb részéről lesz szó a figurák kiszúrásáról, formázásáról (A mézeskalács tészta receptjét megtalálod itt…) A gyerekek imádnak ebben segédkezni.

Mézeskalács kiszúró boltból vagy házilag?

Ha tényleg szorít az idő, a legegyszerűbb a bolti mézeskalács kiszúrókat bevetni. Még így is lehet egyedi mézeskalácsod a sütés utáni díszítéssel.

Ennél kreatívabb megoldás, ha mi magunk készítjük el a mézeskalács sablonokat. Kartonpapírra rajzoltassunk a gyerekekkel különböző figurákat, engedjük, hagy alkossanak a magunk fantáziájuk szerint.

Ne feledjük, nem kell a mézeskalácsoknak tökéletesnek lenni. Ennél sokkal fontosabb, hogy jó hangulatban, a gyerekekkel közösen ügyködünk.

Plusz 3 tipp mézeskalács kiszúró készítéshez házilag

3 db ötlet mivel lehet kiszúrni a mézeskalácsokat, ha nincs otthon mézeskalács kiszúró.

  1. Kupakok: Bármilyen fajta kupak, kisebb, nagyobb kupak is jó lehet. Műanyag és fém kupak egyaránt alkalmazhatók.
  2. Sörös dobozok: A sörös dobozokat felvágva az oldalaiból lehet különleges alakzatokat hajtogatni. Pl.: szív, csengő, csillag, stb. Vigyázat! A sörös dobozok vágása közben nagyon figyeljünk oda meg ne vágjuk a kezünket.
  3. Doboz tető / fedő: Otthon néha-néha lehet találni eldugva különleges formájú dobokat, aminek a teteje szintén különleges. Ilyen lehet egy szív alakú doboz vagy csillag alakú doboz és ehhez hasonló más különböző dobozok. Ezeknek a tetejéből remek mézeskalács kiszúró válhat.
Mézeskalács kiszúró házilag vagy boltból?
Mézeskalács kiszúró házilag vagy boltból?
hirdetés

Mi a különbség? Mézeskalács kiszúró vagy forma?

Ha eddig te is azt hitted, hogy ez a 2 dolog ugyan az, akkor tévedtél. Ez két különböző eszköz. De vajon mi a különbség. Itt megtudhatod, hogy mi a különbség a mézeskalács forma és kiszúró között!

Megosztás:

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


hirdetés