Puha mézeskalács receptek, mézeskalács díszítés és még több mézeskalács

Mézeskalács sütési ideje

Mézeskalács sütési ideje: 8 perc

A mézeskalács sütési ideje szerencsére nem hosszadalmas folyamat. Viszont nehéz pontosan meghatározni. Ez sok mindentől függ: a tészta vastagságától, a tepsi teljesítményétől, stb. De nézzük, hogy mennyi idő!

hirdetés

Mézeskalács sütési ideje lépéről lépésre

1# Mézeskalács előkészítési idő

A mézeskalács előkészítésének az ideje 1 óra hossza. Természetesen ez változhat a hozzávalók mennyiségétől. Ebben a példában 60 dkg lisztből és 25 dkg mézből készítettem mézeskalácsot. Ezt a mennyiséget lehet változtatni. Lehet több vagy kevesebb is.

2# Mézeskalács pihenő idő

Érdemes sokáig pihentetni a mézeskalács tésztát, hogy szépen összeálljon. Nálam 1 teljes napig szokott pihenni a mézeskalács tészta a hűtőben.

3# Mézeskalács sütési idő

A mézeskalács sütési ideje attól függ, hogy hány tepsi mézeskalácsot sütünk. Jelenesteben én 3 tepsi puha mézeskalácsot készítettem. Így lett összesen kb. 8 perc sütési idő. De, ez természetesen változhat! Sok tényezőtől függ.

Fontos! Nagyon figyelj oda a sütésnél. A mézeskalácsok nagyon hamar megsülnek. Pár perc alatt kész van egy tepsi mézeskalács. Figyelj oda! Meg ne égjenek a finom mézeskalácsok.

Mézeskalács sütési ideje: 8 perc
Mézeskalács sütési ideje: Kb. 8 perc
hirdetés

Kattints a linkre, ha szeretnél még hasznos tippeket olvasni mézeskalács sütéssel kapcsolatban!

Jó sütést kívánok!

Megosztás:

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


hirdetés