Sajnos én nem tudok hasznos tanácsot adni a tökélete mézeskalács máz elkészítéshez. Nálunk ritkán sikerül tökéletesre a mézeskalács máz. Általában gyorsan lefolyik a mézeskalácsról és ettől csak foltos lesz. De ez kicsit sem probléma! Mi pont így szeretjük. Nekünk ez a tökéletes. Ettől lesz igazán különleges és egyedi a mézeskalácsunk.
Mézeskalács máz készítés
- A tojásfehérjét egy mélytányérba rakjuk.
- Majd villával felverjük a tojásfehérjét, amíg egy teljesen kemény habot nem kapunk (kb. 2-3 perc intenzív felkeverés).
- Utána a porcukrot elkeverjük a már felvert tojásfehérjében (ez is kb. 2-3 perc).
Mézeskalács máz
Mézeskalács hozzávalói
- 1 db tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
Mézeskalács elkészítése
- A tojásfehérjét egy mélytányérba rakjuk.
- Majd villával felverjük a tojásfehérjét, amíg egy teljesen kemény habot nem kapunk (kb. 2-3 perc intenzív felkeverés).
- Utána a porcukrot elkeverjük a már felvert tojásfehérjében (ez is kb. 2-3 perc).
Mézeskalács díszítés mézeskalács mázzal
Miután kész a mézeskalács máz el lehet kezdni a mézeskalács díszítését.
- Először is rendezzük sorba a finom, puha mézeskalácsokat.
- Majd készítsük el a mézeskalács írókát, amivel szépen kidíszítjük a mézeskalácsinkat.
- Mikor kidíszítettük az utolsó mézeskalácsot is hagyjuk őket megszáradni (kb. 2-3 óra).
A mézeskalács íróka készítését itt találod.
Az azonnal puha mézeskalács receptet itt találod!
Jó díszítést!