Mindenki szereti a finom puha mézeskalácsot. De vajon hogyan kell tárolni, hogy a puhaságát sokáig élvezhetni tudjuk? Most megismerhetjük a mézeskalács tárolása titkát!
Mézeskalács tárolása
Mézeskalács tárolásának a lényege, hogy egy zárható, légmentes dobozba vagy edénybe tároljuk. Ez lehet műanyagtál, fém vagy üveg. Vagy akár fóliában is lehet. A lényeg, hogy légmentes legyen.
Valamint, hogy hűvös helyen tároljuk az edényünket. Nem kell hűtőbe rakni. De legyen elég hűvösen tárolva!
Mézeskalács díszítés előtti tárolásának titka
A mézeskalács sütés követően igen kemény. Még nem elég puha ahhoz, hogy lehessen fogyasztani. Vagy díszíteni. Ezért érdemes 1-2 napra egy zárt műanyag, fém vagy üveg edényben / dobozban tárolni. Hogy jó puhák legyenek mire a díszítésre kerül a sor.
Még egy tipp: Ha a tároló dobozba belehelyezünk egy almát, akkor a mézeskalácsok sokkal puhábbak lesznek.