Mézeskalács tárolása

Mézeskalács tárolása

Mindenki szereti a finom puha mézeskalácsot. De vajon hogyan kell tárolni, hogy a puhaságát sokáig élvezhetni tudjuk? Most megismerhetjük a mézeskalács tárolása titkát!

Mézeskalács tárolása

Mézeskalács tárolásának a lényege, hogy egy zárható, légmentes dobozba vagy edénybe tároljuk. Ez lehet műanyagtál, fém vagy üveg. Vagy akár fóliában is lehet. A lényeg, hogy légmentes legyen.

Valamint, hogy hűvös helyen tároljuk az edényünket. Nem kell hűtőbe rakni. De legyen elég hűvösen tárolva!

Mézeskalács díszítés előtti tárolásának titka

A mézeskalács sütés követően igen kemény. Még nem elég puha ahhoz, hogy lehessen fogyasztani. Vagy díszíteni. Ezért érdemes 1-2 napra egy zárt műanyag, fém vagy üveg edényben / dobozban tárolni. Hogy jó puhák legyenek mire a díszítésre kerül a sor.

Még egy tipp: Ha a tároló dobozba belehelyezünk egy almát, akkor a mézeskalácsok sokkal puhábbak lesznek.

Mézeskalács tárolása
Mézeskalács tárolása
Megosztás:

Nézd meg ezeket a mézeskalács recepteket is!

Ha tetszett a mézeskalács recept kövess a Facebookon is!