Istenien finom mézes puszedli. A gyerekkorunk nagy kedvence. Sokan szerették régen és még szeretik most is ezt a szuper mézes puszedlit. Mindenkinek szívesen ajánlom, hogy próbálja ki! Megéri!
Mézes puszedli recept
- 2 tepsit sütőpapírral kibélelünk.
- A mézet a vajjal meglangyosítjuk, annyira, hogy a vaj elolvadjon.
- Közben a porcukorhoz hozzákeverjük a fűszereket és tűzről levett mézbe belekeverjük.
- Kimérjük a kétféle lisztet, elkeverjük benne a szódabikarbónát, beleütjük a tojást és a tojássárgát. Majd jöhet bele a tejföl és a citromlé.
- Ezután öntjük bele a langyos fűszeres mézet.
- Az egészet kézzel összegyúrjuk, jól eldolgozzuk. Elég ragacsos tésztát kapunk.
- Gombócokat formázunk, amiket egy kicsit lelapítunk és nem túl szorosan a tepsibe helyezzük.
- 170 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.
- A sütés követően belemárthatjuk őket a mézes puszedli mázba, hogy még finomabb legyenek.
Mézes puszedli
Mézeskalács hozzávalói
- 35 dkg finomliszt
- 10 dkg rétesliszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 db tojássárgája
- 1 evőkanál tejföl
- 1 mokkáskanál citromlé
- 15 dkg méz
- 8 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 0,5 kávéskanál őrölt szegfűszeg
- 0,5 kávéskanál őrölt gyömbér
Mézeskalács elkészítése
- 2 tepsit sütőpapírral kibélelünk.
- A mézet a vajjal meglangyosítjuk, annyira, hogy a vaj elolvadjon.
- Közben a porcukorhoz hozzákeverjük a fűszereket és tűzről levett mézbe belekeverjük.
- Kimérjük a kétféle lisztet, elkeverjük benne a szódabikarbónát, beleütjük a tojást és a tojássárgát. Majd jöhet bele a tejföl és a citromlé.
- Ezután öntjük bele a langyos fűszeres mézet.
- Az egészet kézzel összegyúrjuk, jól eldolgozzuk. Elég ragacsos tésztát kapunk.
- Gombócokat formázunk, amiket egy kicsit lelapítunk és nem túl szorosan a tepsibe helyezzük.
- 170 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.
- A sütés követően belemárthatjuk őket a mézes puszedli mázba, hogy még finomabb legyenek.
Jó mézes puszedli sütést kívánok!