Puha mézeskalács receptek, mézeskalács díszítés és még több mézeskalács

Azonnal puha mézeskalács

Azonnal puha mézeskalács

Vajon mitől lesz olyan puha a mézeskalács? A mézeskalács egyik titkos hozzávalójától. A szalákálitól. Ez az a fontos hozzávaló, amitől azonnal puha lesz mézeskalácsunk. Nézzük is az azonnal puha mézeskalács receptet!

hirdetés

Azonnal puha mézeskalács recept

  1. A mézeskalács tésztát a sütés előtti nap kell összeállítani.
  2. A mézet a vajjal lassú tűzön meglangyosítjuk. Egy tálban a tojásokat a porcukorral és a fűszerekkel habosra keverjük, hozzáadjuk a szalalkálit, a mézet és végül a lisztet. Jól összegyúrjuk. Ne ijedj meg, nagyon-nagyon ragacsos lesz, ez ilyen.
  3. Ha már egyállagú lett a tésztánk és összeragadtak az ujjaink, próbájuk őket kiszabadítani.
  4. A tálat letakarjuk és szobahőmérsékleten pihentetjük a tésztát egy napon keresztül.
  5. Másnapra a tészta megkeményedik, amit lisztezett felületen kinyújtjuk és tetszőleges kiszúrókkal figurákat szaggatunk, amiket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatunk.
  6. 180 fokon aranybarnára sütjük a kalácsot. Azt javaslom, sütés közben el ne hagyjuk a konyhát, mert pillanatok alatt megégnek a figuráink.
  7. Ha kihűlt a mézeskalácsunk díszíthetjük mézeskalács cukormázzal (1 tojásfehérjét 10 dkg porcukorral kell habosra kevergetni, nem géppel verni). Én ezt elhagyom. Viszont sütés előtt nyomok egy-egy diót a puha mézeskalács tetejére.
Azonnal puha mézeskalács
Azonnal puha mézeskalács
hirdetés
Azonnal puha mézeskalács

Azonnal puha mézeskalács

Azonnal puha mézeskalács recept
ELŐKÉSZÍTÉS 1 hour
Sütés 8 perc
PIHENŐIDŐ 1 nap
ELKÉSZÍTÉS 1 nap 1 hour 8 perc
FOGÁS Desszert
KONYHA Hagyományos
ADAG 3 tepsi

Mézeskalács hozzávalói
  

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg méz
  • 5 dkg vaj
  • 1 kávéskanál szegfűszeg
  • 10 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 zacskó szalakáli

Mézeskalács elkészítése
 

Azonnal puha mézeskalács - első nap

  • mézeskalács tésztát a sütés előtti nap kell összeállítani.
  • A mézet a vajjal lassú tűzön meglangyosítjuk.
  • Egy tálban a tojásokat a porcukorral és a fűszerekkel habosra keverjük. Hozzáadjuk a szalalkálit, a mézet és végül a lisztet.
  • Jól összegyúrjuk. Ne ijedj meg, nagyon-nagyon ragacsos lesz, ez ilyen.
  • Ha már egyállagú lett a mézeskalács tésztánk és összeragadtak az ujjaink, próbájuk őket kiszabadítani.
  • A tálat letakarjuk és szobahőmérsékleten pihentetjük a mézeskalács tésztát egy napon keresztül.

Azonnal puha mézeskalács - második nap

  • Másnapra a mézeskalács tészta megkeményedik.
  • A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és tetszőleges kiszúrókkal figurákat szaggatunk.
  • A mézeskalács figurákat sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatunk.
  • 180 fokon aranybarnára sütjük a mézeskalácsot. Azt javaslom, sütés közben el ne hagyjuk a konyhát, mert pillanatok alatt megégnek a mézeskalács figuráink.
  • Ha kihűlt a mézeskalácsunk díszíthetjük mézeskalács cukormázzal (1 tojásfehérjét 10 dkg porcukorral kell habosra kevergetni, nem géppel verni). Én ezt elhagyom. Viszont sütés előtt nyomok egy-egy diót a puha mézeskalács tetejére.

Azonnal puha mézeskalács recept eredete

Ez az azonnal puha mézeskalács recept eredetileg az estebed.hu gasztroblog oldalon jelent meg. A szerző engedélyével lett itt publikálva.

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


hirdetés