Puha mézeskalács receptek, mézeskalács díszítés és még több mézeskalács

Gyors mézeskalács, ami finom is?

Nem gyors mézeskalács

Milyen minőségű a gyors mézeskalács? Az igazán puha mézeskalács elkészítéséhez hosszú időre van szükség. Nem érdemes gyorsan összecsapni a finom mézeskalácsokat. Ahhoz, hogy puha és könnyen szaggatható legyen rá kell szánni az időt. A gyors mézeskalács az időhiány miatt nem lesz olyan szép és puha. Ezért most megmutatom az én kedvenc mézeskalács receptemet.

hirdetés

Nem gyors mézeskalács recept

  1. A tésztát a sütés előtti nap kell összeállítani.
  2. A mézet a vajjal lassú tűzön meglangyosítjuk. Egy tálban a tojásokat a porcukorral és a fűszerekkel habosra keverjük, hozzáadjuk a szalalkálit, a mézet és végül a lisztet. Jól összegyúrjuk. Ne ijedj meg, nagyon-nagyon ragacsos lesz, ez ilyen. Ha már egyállagú lett a tésztánk és összeragadtak az ujjaink, próbájuk őket kiszabadítani. A tálat letakarjuk és szobahőmérsékleten pihentetjük a tésztát egy napon keresztül.
  3. Másnapra a tészta megkeményedik, amit lisztezett felületen kinyújtjuk és tetszőleges kiszúrókkal figurákat szaggatunk, amiket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatunk. 180 fokon aranybarnára sütjük a mézeskalácsot. Azt javaslom, sütés közben el ne hagyjuk a konyhát, mert pillanatok alatt megégnek a figuráink.
  4. Ha kihűlt a mézeskalácsunk díszíthetjük cukormázzal (1 tojásfehérjét 10 dkg porcukorral kell habosra kevergetni, nem géppel verni). Én ezt elhagyom.
Nem gyors mézeskalács
Nem gyors mézeskalács
hirdetés
Nem gyors mézeskalács

Nem gyors mézeskalács

Nem gyors mézeskalács recept
ELŐKÉSZÍTÉS 1 hour
Sütés 8 perc
PIHENŐIDŐ 1 nap
ELKÉSZÍTÉS 1 nap 1 hour 8 perc
FOGÁS Desszert
KONYHA Hagyományos
ADAG 3 tepsi

Mézeskalács hozzávalói
  

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg méz
  • 5 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 kávéskanál szegfűszeg
  • 1 zacskó szalakáli

Mézeskalács elkészítése
 

Első nap

  • A tésztát a sütés előtti nap kell összeállítani.
  • A mézet a vajjal lassú tűzön meglangyosítjuk.
  • Egy tálban a tojásokat a porcukorral és a fűszerekkel habosra keverjük. Hozzáadjuk a szalalkálit, a mézet és végül a lisztet.
  • Jól összegyúrjuk. Ne ijedj meg, nagyon-nagyon ragacsos lesz, ez ilyen.
  • Ha már egyállagú lett a mézeskalács tésztánk és összeragadtak az ujjaink, próbájuk őket kiszabadítani.
  • A tálat letakarjuk és szobahőmérsékleten pihentetjük a mézeskalács tésztát egy napon keresztül.

Második nap

  • Másnapra a mézeskalács tészta megkeményedik.
  • A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és tetszőleges kiszúrókkal figurákat szaggatunk.
  • A mézeskalács figurákat sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatunk.
  • 180 fokon aranybarnára sütjük a mézeskalácsot. Azt javaslom, sütés közben el ne hagyjuk a konyhát, mert pillanatok alatt megégnek a mézeskalács figuráink.
  • Ha kihűlt a mézeskalácsunk díszíthetjük cukormázzal (1 tojásfehérjét 10 dkg porcukorral kell habosra kevergetni, nem géppel verni). Én ezt most elhagyom.

Ez a mézeskalács recept az azonnal puha mézeskalács alapján készült!

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


hirdetés