Go Back
Mézes puszedli máz

Mézes puszedli máz

Mézes puszedli máz recept
A mézes puszedli máz előtt készítsük el a mézes puszedliket!
ELŐKÉSZÍTÉS 10 perc
ELKÉSZÍTÉS 10 perc
FOGÁS Desszert, Díszítés
KONYHA Hagyományos
ADAG 28 mézes puszedlihez

Mézeskalács hozzávalói
  

  • 1 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor

Mézeskalács elkészítése
 

  • Míg sülnek a puszedlik, elkészítjük a mézes puszedli mázat.
  • A tojásfehérjét egy mélytányérba rakjuk.
  • Ez után villával felverjük a tojásfehérjét, addig, hogy teljesen kemény habot kapjunk.
  • Majd a porcukrot elkeverjük benne.
  • A puszedliket még melegen megmártjuk ebben a mázban és sütőpapírra helyezve hagyjuk, hogy a mézes puszedli máz megszáradjon.