Go Back
Mézes puszedli

Mézes puszedli

Mézes puszedli recept
ELŐKÉSZÍTÉS 55 perc
Sütés 35 perc
ELKÉSZÍTÉS 1 hour 30 perc
FOGÁS Desszert
KONYHA Hagyományos
ADAG 28 darab mézes puszedli

Mézeskalács hozzávalói
  

  • 35 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 mokkáskanál citromlé
  • 15 dkg méz
  • 8 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 0,5 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 0,5 kávéskanál őrölt gyömbér

Mézeskalács elkészítése
 

  • 2 tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  • A mézet a vajjal meglangyosítjuk, annyira, hogy a vaj elolvadjon.
  • Közben a porcukorhoz hozzákeverjük a fűszereket és tűzről levett mézbe belekeverjük.
  • Kimérjük a kétféle lisztet, elkeverjük benne a szódabikarbónát, beleütjük a tojást és a tojássárgát. Majd jöhet bele a tejföl és a citromlé.
  • Ezután öntjük bele a langyos fűszeres mézet.
  • Az egészet kézzel összegyúrjuk, jól eldolgozzuk. Elég ragacsos tésztát kapunk.
  • Gombócokat formázunk, amiket egy kicsit lelapítunk és nem túl szorosan a tepsibe helyezzük.
  • 170 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.
  • A sütés követően belemárthatjuk őket a mézes puszedli mázba, hogy még finomabb legyenek.